Hundhotellet.se är en hemsida där företag, arrangörer, organisationer och andra som vill sprida sitt varumärke kan beställa produkter märkta med sin logotyp, sitt budskap och sina kontaktuppgifter. Detta kallas ofta presentreklam eller merchandise, och så kallade profilprodukter är ett smart sätt att marknadsföra sig själv. Genom att sätta en produkt i handen på en kund som denne sedan kan ha nytta av, förknippa med företaget och bära runt på, skapar man dels en positiv association till sitt varumärke och bidrar till ökad synlighet. Det finns tusentals produkter att välja mellan, och därför är det enkelt för ett företag att hitta en produkt som kan tala just för dem.

Hundhotellet är i regel relativt billiga, lätta att ha med sig och förknippade på något sätt med vad företaget sysslar med. Ju fler produkter som kan delas ut och ju mer de kan användas, desto mer hjälper det företaget att profilera sig och synas. På profilprodukter.se hittar du ett stort urval av produkter att välja mellan, såväl som information om hur profilprodukter i allmänhet fungerar och hur du som företagare kan välja vad som passar just dig. En bra profilprodukt som en potentiell kund kan använda och förknippa med ditt företag, kan ibland göra mer långvarig nytta än traditionell reklam.

Logomärkta arbetskläder, pennor och annan utrustning kan, om de används av företagets egen personal, på samma gång bidra till att de lättare känns igen och uppfattas mer som ett lag av utomstående, utan att för den sakens skull behöva vara en uniform.